ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτη τραγωδία στη Κίνα

Οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

Τη ζωή τους έχασαν 11 άνθρωποι μεταξύ των οποίων οκτώ μικρά παιδιά σε τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε όταν σχολικό λεωφορείο έπεσε σε λίμνη στην επαρχία Χουνάν της νότιας Κίνας.

Το μοιραίο λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά ανατράπηκε ενώ περνούσε από έναν ορεινό χωματόδρομο ο οποίος δεν διέθετε κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα, κοντά στην απομακρυσμένη πόλη Ξιανγκτάν. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν το θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό, τα οκτώ παιδιά, οι δυο καθηγητές και ο οδηγός.

Το δυστύχημα είναι το τελευταίο σε μια σειρά πολύνεκρων τροχαίων με σχολικά λεωφορεία που έχουν προκαλέσει την οργή της κινεζικής κοινής γνώμης εξ αιτίας των μη ασφαλών συνθηκών μεταφοράς των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Αυτού του είδους τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται οχήματα που μεταφέρουν παιδιά έχουν κάνει πλέον τέτοια τραγικά περιστατικά ένα άκρως ευαίσθητο θέμα στην Κίνα.

Οι αγροτικές περιοχές της Κίνας είναι γνωστές για την ελλιπή ασφάλεια στις μεταφορές ενώ πολλές φορές τα παιδιά αναγκάζονται να μεταβούν στα σχολεία πάνω σε μεγάλα φορτηγά, που διαβαίνουν εξαιρετικά κακοσυντηρημένους δρόμους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.