ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Όταν συγκυβερνούν πρώην πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν εντάσεις»

Όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αξιολόγηση.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι ο νόμος που αφορά στην αξιολόγηση ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες και ότι από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού. «Φαινόμενα παρανομίας και ανομίας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας», ξεκαθάρισε, επίσης, σχετικά με τις αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως «η μεγάλη προτεραιότητα είναι η φορολογία». «Εν όψει της διαπραγμάτευσης που θα κάνει (η κυβέρνηση) το Σεπτέμβριο, η μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στο μέτωπο της φορολογίας. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η υπαναχώρηση από ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν μας έχει βγει σε καλό», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν εκλογές σύντομα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, για να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι θα πέσει στο κενό.»

«Η οικονομία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ειδικά σε μία εποχή που δείχνει δειλά σημάδια ανάκαμψης», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.