ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μετά τις αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη Μανωλάδα

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη  προκάλεσε  η ομόφωνη αθώωση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μανωλάδας που απασχόλησε και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ,σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η επίμαχη απόφασης να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφο της, προκειμένου να κριθεί ένα συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεσης κατά το αθωωτικό σκέλος της απόφασης.

Και αυτό γιατί λόγω του ομόφωνου σκέλους της αθωώωσης των κατηγορουμένων εκ του νόμου δεν επιτρέπεται η άσκηση έφεσης.

Έτσι, η μόνη περίπτωση για να ανατραπεί η απόφαση αυτή και να ξανακριθεί από μηδενική βάση από το ίδιο δικαστήριο, αλλά με διαφορετική σύνθεση, είναι να ασκηθεί αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως είναι γνωστό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Ειδικότερα, το ΜΟΔ της Πάτρας επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι .

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ξεφτίλααααααααααααααα…….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.