ΕΛΛΑΔΑ

Αναβρασμός στον κλάδο

Πόσο μειώνεται το κέρδος για τους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών οι οποίοι θα συνεδριάσουν το Σάββατο για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ανακοινώνοντας τη μείωση του ποσοστού, που φτάνουν στο 2% (σ.σ. 21%-19%) για τα φάρμακα τα οποία πωλούνται στα φαρμακεία, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως «είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει.»

Στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%.

Η εξέλιξη αυτή «ρίχνει» το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 19% στο 15,6%, ενώ η τρόικα πίεζε για 15%, ποσοστό με το οποίο ήταν κάθετα αντίθετος ο κλάδος των φαρμακοποιών.

Αντίδραση των φαρμακοποιών

Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να «καταγγέλλει την τακτική του νέου υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τις προειλημμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους προέδρους των Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη, το Σάββατο 5 Ιουλίου, «για τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τα προαπαιτούμενα της τρόικας για τον κλάδο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.