ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με εντολή ...Σαββαΐδου

Σαρωτικοί έλεγχοι σε νησιά, τουριστικές περιοχές

Να κλείσουν τα «κενά» που υπάρχουν στον φοροελεγκτικό μηχανισμό με την ενίσχυση των ομάδων κρούσης των ελεγκτών του ΣΔΟΕ σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές, ζήτησε η νέα γενική γραμματέας εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η νέα γραμματέας επιχειρεί να καλύψει τα με άμεσες αποσπάσεις εφοριακών στις Δ.Ο.Υ. των νησιωτικών και άλλων τουριστικών περιοχών της χώρας, σε πρώτη φάση, τον ουσιαστικά, ανύπαρκτους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων, κυρίως στις επιχειρήσεις με δραστηριότητες συναφείς με τον τουρισμό.

Η νέα γενική γραμματέας Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου, ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε όσοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε τουριστικές περιοχές θα πρέπει να το δηλώσουν σήμερα στην υπηρεσία τους. Οι υπάλληλοι που θα διατεθούν για τον προληπτικό έλεγχο θα αποσπαστούν στις εφορίες Σύρου, Ρόδου, Πάτρας, Πολυγύρου, Καβάλας, Χαλκίδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Βόλου και Πύργου.

Από κάθε μεγάλη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να μετακινηθεί με απόσπαση ένας ελεγκτής. Οι αποσπάσεις αυτές θα διαρκέσουν για όλο το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου και θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού στις τουριστικές περιοχές της χώρας για τη διενέργεια προληπτικών φορολογικών ελέγχων.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. , Τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά οι συναυλίες των επώνυμων καλλιτεχνών και γενικα η «διασκέδαση της μεγάλης φοροδιαφυγής» αρχίζει στις 12 τα μεσάνυχτα και διαρκεί μέχρι το χάραμα. Τις ώρες δηλαδή που οι εφορίες από τον νόμο δεν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους. Την δυνατότητα ελέγχων μετά τις 22:00 έχει μόνο η ειδική υπηρεσία έλεγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.