ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ετοιμάζει φύλλα πορείας η κυβέρνηση

Παράνομη η απεργία στη ΔΕΗ

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ το Μονομελές  Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν καταστήσει σαφές, πως μία τέτοια απόφαση όπως η αποψινή με την οποία καλούνται να σταματήσουν την απεργία, δεν θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση», όπως αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση της επιχείρησης.

Στη δικαιοσύνη κατέθεσαν υπέρ της απεργίας η πλευρά της ΓΕΝΟΠ και κατά της απεργίας η πλευρά της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Α.Ε. και του Ανεξάρτητου Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε.

Από τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και συζητούνταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών η τριπλή προσφυγή (από ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ).

Εν τω μεταξύ  η κυβέρνηση διαμηνύει  ότι, θα δώσει λίγες ώρες προθεσμία για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στις θέσεις τους.

Εάν αυτό δεν γίνει, θα προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευσή τους. Μάλιστα γίνονται και οι προεργασίες για τα φύλλα πορείας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε απόφαση, που δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ, ώστε να παραμείνει ανοικτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να ετοιμαστούν τα έντυπα.

Δείτε το ΦΕΚ

Κατεβάστε το PDF

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.