ΕΛΛΑΔΑ

Στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη «μικρή ΔΕΗ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και το ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

Η κυκλοφορία στους πέριξ δρόμους της πλατείας Συντάγματος διεξάγεται κανονικά.

Το ΠΑΜΕ είχε ξεκινήσει την κινητοποίηση με συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Με τον νόμο για την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με βάση τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ, θα την πληρώσει πάλι ο λαός της πατρίδας μας, θα την πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά που θα δουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτινάσσονται πάλι στα ύψη, όπως τα προηγούμενα χρόνια, θα την πληρώσουν συνολικά οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Ενέργεια με περιορισμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με μειώσεις μισθών και μια σειρά άλλα αντιδραστικά μέτρα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που συμμετείχε στη συγκέντρωση.

«Ο λαός μας, η νεολαία πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όλοι οι κλάδοι σε λαϊκή συμμαχία, σε ενιαίο μέτωπο για να αντιμετωπιστεί αυτή η αντιδραστική πολιτική, να είμαστε σε ετοιμότητα για τον νέο νόμο που ετοιμάζεται ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, με παραπέρα περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που φθάνει μέχρι την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.