ΚΟΣΜΟΣ

Χειροπέδες σε στέλεχος εταιρείας

Σύλληψη - βόμβα για παράνομες πωλήσεις εισιτηρίων στο Μουντιάλ

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες στον ...αγγελικά πλασμένο χώρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τον διευθύνοντα σύμβουλο της συνεργαζόμενης με τη FIFA εταιρείας Match Hospitality, ως ένα από τους υπόπτους στις έρευνες για παράνομη πώληση των εισιτηρίων στο Μουντιάλ.

Ο Ρέι Γουίλαν της εταιρείας Match Hospitality συνελήφθη στο πολυτελές Copacabana Palace Hotel του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου επίσης διαμένει και το κύριο σώμα των επισήμων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Γουίλαν συνελήφθη καθώς υπάρχουν υποψίες ότι είναι ο επικεφαλής ενός δικτύου παράνομης μεταπώλησης των εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία. Η Match Hospitality είναι η αποκλειστική εταιρεία παροχής εισιτηρίων VIP της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου καθώς επίσης και των εισιτηρίων εισόδου στα στάδια, στα αεροπλάνα και στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή άλλων 11 ανθρώπων μελών μιας διεθνούς συμμορίας. Κατηγορούνται για την παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που είχαν αρχικά χορηγηθεί στους παίκτες. Η αστυνομία αναφέρει ότι η συμμορία κερδίσει χρηματικά ποσά ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά τουρνουά. Οι συλληφθέντες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη πώληση εισιτηρίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.