ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επί ποδός πολέμου

«Συναγερμός» για το πολυνομοσχέδιο στο ΣΥΡΙΖΑ

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πολυνομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί ως τις 8 Αυγούστου, που ολοκληρώνει τις εργασίες του το Β’ Θερινό Τμήμα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη αποφασίσει πως το σφυροκόπημα στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί και ήδη, στην Κουμουνδούρου, βλέπουν το πολυνομοσχέδιο ως μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να αποδομήσουν το «success story» της κυβέρνησης και να αποδείξουν ότι η επιβολή νέων μέτρων συνεχίζεται.

Μελέτη

Έτσι, στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη από χθες το απόγευμα, που κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και δημοσιοποιήθηκε το περιεχόμενό του, κάνουν φύλλο και φτερό τα δεκάδες άρθρα του προκειμένου να εντοπίσουν σκληρά μέτρα, νέες «μνημονιακές» διατάξεις και προβλέψεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. Μάλιστα, πριν καν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, δηλαδή χθες το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε να σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής –και, ειδικότερα, της κοινοβουλευτικής- αντιπαράθεσης, προκειμένου να συνεχίσει την ασφυκτική πίεση στο δικομματικό κυβερνητικό σχήμα.

Εξάλλου, αρκετές από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να ξεκινήσει πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση. Για παράδειγμα, η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, η εξειδίκευση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και μία σειρά ρυθμίσεων που οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ θα αποτελέσουν τον πολιορκητικό κριό της Κουμουνδούρου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.