ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ντόχα του Κατάρ

Συνάντηση Χαμάς με τον Μαχμούντ Αμπάς για εκεχειρία

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έφθασε σήμερα στην Ντόχα για συναντήσεις με τον ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ σχετικά με μιαν εκεχειρία στη Γάζα.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν αναμένεται επίσης σήμερα στην Ντόχα απ΄όπου θα ξεκινήσει μία περιοδεία στη Μέση Ανατολή που σκοπό έχει να τερματίσει τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμπάς, η άφιξη του οποίου στην Ντόχα, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή του Κατάρ, "θα συναντηθεί το βράδυ με τον Χάλεντ Μεσάαλ" σχετικά με τις προοπτικές μιας εκεχειρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή από το περιβάλλον του Αμπάς.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ QNA, ο Αμπάς, τον οποίο έχει ενημερώσει η Χαμάς για τους όρους που θέτει όσον αφορά μια εκεχειρία με το Ισραήλ, αναμένεται επίσης να συναντηθεί σήμερα με τον εμίρη του Κατάρ, σείχη Ταμίμ Μπεν Χάμαντ αλ-Θάνι, η χώρα του οποίου είναι μία από τους κύριους υποστηρικτές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Από την πλευρά του ο Μπαν αναμένεται στην Ντόχα, προτού μεταβεί αύριο στο Κουβέιτ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kuna, και στη συνέχεια στο Κάιρο, στην Ιερουσαλήμ, στη Ραμάλα και στο Αμάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.