ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σούπα με λαχανικά: Οταν το «μπλιάχ» γίνεται «μμμ…!».

Φυσικά και δεν είμαστε εμείς, οι μπαμπάδες, που θα σηκώσουμε πρώτοι το δάχτυλο και θα πούμε «παιδί μου, πρέπει να τρως λαχανικά!». Διότι πολύ απλά δεν πρόκειται να μας πιστέψει ούτε η δίχρονη κόρη μας αλλά ούτε και κανένας άλλος εκεί γύρω. Εδώ κολλάει και η γενική παρατήρηση που λέει ότι αν εσύ δεν τρως τίποτα άλλο παρά μόνο μπριζολίτσα και πατάτες τηγανιτές, μην περιμένεις το παιδί σου να φάει σαλάτες, σούπες και φρούτα.

Κάτω λοιπόν το δαχτυλάκι του «πρέπει» και πάνω τα μανίκια και η δημιουργικότητα. Σήμερα θα κάνουμε λαχανόσουπα αυγοκομμένη!

Υλικά

Λάδι (μισό ποτήρι του νερού)

Κρεμμύδια (ένα μεγάλο ή δύο μεσαία)

Φασολάκια μακριά

Αρακάς

Καρότα (2-3)

Πατάτες (2-3 μεγαλούτσικες)

Μπρόκολο (προαιρετικό)

Σπανάκι

Ρύζι ή πλιγούρι (μισό φλυτζάνι του καφέ)

Ανηθος

Δυόσμο ή μαϊντανός

Δάφνη

Φρέσκια ρίγανη

Δύο αυγά

Δύο λεμόνια

Κορν Φλάουερ (μια κουταλιά της σούπας)

Κρουτόν (ή τηγανισμένες μπουκίτσες ψωμί)

Παρμεζάνα (προαιρετική)

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (εγώ τα χοντροκόβω) και μετά προσθέτουμε ροδέλες από καρότα και κυβάκια πατάτας. Ρίχνουμε έναν κύβο-ζωμό και ένα μεγάλο πορήρι ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν δύο-τρεις καλές βράσεις να μαλακώσουν αφού έχουμε ρίξει αλάτια και πιπέρια και τη δάφνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι ή το πλιγούρι και αμέσως μετά τα λαχανικά. Μια γερή βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλό είναι να μην παραβράσουν αν όμως τα παιδιά είναι μικρά τα αφήνουμε λίγο παραπάνω ώρα. Μεγαλώνοντας φροντίζουμε τα λαχανικά να είναι «στο δόντι». Αν θέλουμε να μείνουν και καταπράσινα ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού μαζί με τα λαχανικά στην κατσαρόλα.

Σβήνουμε τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας το καλά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό ζουμάκι. Μετά ξανά και ξανά μέχρι να γεμίσει το μπολ. Διαλύουμε σε ζωμό το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο. Μετά το ρίχνουμε αργά-αργά στην κατσαρόλα που ΔΕΝ βράζει! Ανακατεύουμε με προσοχή. Ρίχνουμε τον άνηθο, το δυόσμο ή τον μαϊντανό και τη φρέσκια ρίγανη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε…

Σερβίρισμα

Μικρή ποσότητα σε μεγάλο πιάτο. Αυτό είναι ένα μπαμπαδίστικο μυστικό για να μην τρομάζει το παιδί και για να ζητήσει κι άλλο, αν του αρέσει.

Προσθέτουμε τα κρουτόν κι αν θέλουν λίγη παρμεζάνα.

Την παρουσιάζουμε με το εξωτικό όνομα: Σούπα της Αρχαίας Βηρυτού

Θα σας αρέσει! Σε όλους!

Πηγή: mydad.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.