ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Σπάνια εμφάνιση του Νασράλα με μήνυμα προς το Ισραήλ

Σπάνια εμφάνιση από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ  Χάσαν Νασράλα.

Με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της Ιερουσαλήμ», κεντρικό θέμα της οποίας είναι φέτος η αλληλεγγύη προς τον λαό της Λωρίδας της Γάζας, ο Νασράλα πραγματοποίησε την πέμπτη δημόσια εμφάνισή του.  Ο ηγέτης του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος, που κρύβεται μετά τον πόλεμο του 2006 με το Ισραήλ, έστειλε σαφέστατο μήνυμα στο Τελ Αβίβ. «Η Παλαιστίνη θα παραμένει το κεντρικό ζήτημα» για τον αραβομουσουλμανικό κόσμο, δήλωσε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ.

Ο Νασράλα βρισκόταν ανεβασμένος σε ένα βήμα πίσω από μια κουρτίνα, η οποία στη συνέχεια άνοιξε υπό τις επευφημίες χιλιάδων υποστηρικτών της Χεζμπολάχ, που ήταν συγκεντρωμένοι σε μια αίθουσα σε προάστιο της Βηρυτού.

Η «ημέρα της Ιερουσαλήμ» ξεκίνησε να γιορτάζεται στο Ιράν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 την τελευταία Παρασκευή του ραμαζανιού και φέτος η Χεζμπολάχ την τιμά με το σύνθημα της «αλληλεγγύης προς τον λαό και την αντίσταση στη Γάζα».

Εν τω μεταξύ περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμάν και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας, για να καταδικάσουν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Αμάν μετά την προσευχή της Παρασκευής φωνάζοντας: «Θυσιάζουμε το αίμα μας και την ψυχή μας για εσένα, Γάζα».

«Βομβαρδίστε και καταστρέψτε το Τελ Αβίβ», ήταν ακόμη ένα από τα συνθήματα από ακούστηκαν από τους διαδηλωτές που κρατούσαν σημαίες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Χαμάς, αλλά και πανό που έγραφαν: «Σταματήστε τη βάρβαρη επίθεση στη Γάζα».

Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας, όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, ενώ και πολλοί Ιορδανοί είναι παλαιστινιακής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.