ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απόφαση του δικαστικού συμβουλίου

Στη φυλακή παραμένει ο Στάθης Μπούκουρας

Σε αντίθεση με τον εισαγγελέα για τον Στάθη Μπούκουρα, το δικαστικό συμβούλιο αφήνει κλειστή την πόρτα της φυλακής.

Με δύο βουλεύματα το Συμβούλιο Εφετών απορρίπτει με το μεν πρώτο την αίτηση του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ενώ με το δεύτερο την παρατείνει για άλλο ένα εξάμηνο.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα ήταν η πρώτη φορά, που εισαγγελικοί λειτουργοί πρότειναν αποφυλάκιση για προφυλακισμένο βουλευτή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κάτι που από πολλούς συνδέθηκε με την διαφοροποίησή του Στάθη Μπούκουρα σε σχέση με τις πράξεις της οργάνωσης από τη στιγμή που προφυλακίστηκε.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη είχε προτείνει να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτησή του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα η εισαγγελέας κ.Στεφανάτου με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή στις φυλακές Ναυπλίου, είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο που έχει και τον τελευταίο λόγο είχε την άποψη πως ο Στάθης Μπούκουρας πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.