ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος

Τα κριτήρια για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα δοθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, από τα οποία 100 ευρώ αντιστοιχούν στις δαπάνες κατοικίας, 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και από 50 ευρώ για κάθε παιδί.

Στην περίπτωση της οικογένειας με ένα παιδί, το ποσόν θα είναι 350 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών το παιδί θα επιδοτείται με 100 ευρώ σαν ενήλικας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου δεν θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό για πολλούς λόγους. Το υπουργείο έλαβε υπόψιν μόνο το πραγματικό εισόδημα και απ' αυτό αφαιρείται το 20% του εισοδήματος που προέρχεται από κάθε μορφής εργασία ή προγράμματα κατάρτισης κ.λπ.. Επίσης, αφαιρείται το ύψος των αναπηρικών επιδομάτων και στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός.

Ταυτόχρονα συμψηφίζεται με άλλα επιδόματα. Αν κάποιος λαμβάνει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ που σημαίνει 1.200 το χρόνο και δικαιούται να πάρει σύμφωνα με το τύπο της οικογένειας 4.800, τότε θα πάρει τη διαφορά, δηλαδή 3.600 ευρώ. Υπάρχει δηλαδή συμπλήρωση του εισοδήματος, των διαθέσιμων χρημάτων που θα έχει, προκειμένου να επιβιώσει.

Το περιουσιακό κριτήριο θα υπάρχει ως όριο. Αν για παράδειγμα κάποιο άτομο έχει ένα διαμέρισμα που καλύπτει τις στεγαστικές του ανάγκες και είναι της τάξεως των 80.000 – 90.000 ευρώ, αυτό δεν θα είναι απαγορευτικό για να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.