ΥΓΕΙΑ

Πως να την αντιμετωπίσετε

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Τι προκαλεί την όψη φλοιού πορτοκαλιού;

Της Τάνιας Βλαδένη*

ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού του δέρματος, η γνωστή κυτταρίτιδα, είναι αποτέλεσμα της μη φυσιολογικής αποθήκευσης λίπους στο δέρμα και της σύμπτυξης του υποδόριου συνδετικού ιστού. Το φαινόμενο αυτό είναι συνηθέστερο στις γυναίκες και συνιστάται στην αποθήκευση λίπους στα λιποκύτταρα (λιποκύτταρα της υποδερμίδας) όπως επίσης και νερού στο χόριο και την υποδερμίδα. Καθώς τα λιποκύτταρα αυξάνονται σε μέγεθος, οι μεμβράνες τους παραμορφώνονται και πιέζουν τα σημεία της εξάρτησής τους από το δέρμα προκαλώντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η διαδικασία αυτή στη συνέχεια επιδεινώνεται με μια επιβράδυνση της κυκλοφορίας, και συνεπώς τη συσσώρευση τοξινών και εξάντληση των θρεπτικών συστατικών μέσα στους ιστούς. Επίσης, ο συνωστισμός συνδετικού κολλοειδούς στερεού καταλήγει στην απώλεια της ελαστικότητας και την ινώδη εκφύλιση. Τότε κάνουν την εμφάνισή τους αποκρουστικές ζώνες κυτταρίτιδας, οι οποίες είναι αδρανείς και δεν ανταποκρίνονται ούτε στη φυσική άσκηση αλλά ούτε και στην πιο δραστική δίαιτα.

Μια μηχανή του χρόνου για το πρόσωπο και το σώμα

Εκτός από τις θεραπευτικές και αισθητικές του δυνατότητες, μπορεί να καταπολεμήσει τις συνέπειες της γήρανσης. Με δυνατότητες προσαρμογής σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, η μεσοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μάχη ενάντια στο χρόνο. Οι κυκλοφοριακές δυσλειτουργίες έχουν την τάση να επιδεινώνονται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Η κυτταρίτιδα μονιμοποιείται και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Κατά τη διαδικασία της γήρανσης, το πρόσωπο μπορεί να εμφανίσει ρυτίδες και λιπώδη διαστολή (π.χ. προγούλι ή διπλοσάγονο). Αυξάνοντας την μικροκυκλοφορία βοηθά στην αποκατάσταση της τροφικής λειτουργίας του συνδετικού ιστού και συμβάλει στο να μειωθούν τόσο οι ρυτίδες όσο και τα μαξιλαράκια τοπικού λίπους. Βελτιώνοντας την εμφάνιση και την σφριγηλότητα του δέρματος, η θεραπεία συμβάλει στην αίσθηση υγείας που έχει ο καθένας (τόσο από σωματικής όσο και από ψυχολογικής απόψεως) και καταπολεμά τις συνέπειες της γήρανσης.

Αναμφισβήτητα αποτελέσματα

Κάθε συνεδρία με τη μέθοδο διαρκεί περίπου 45 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ο ασθενής δεν χρειάζεται να φορά ειδικά σχεδιασμένο καλσόν σώματος. Τα αξιοσημείωτα και μερικές φορές θεαματικά αποτελέσματα μπορεί να επιβεβαιώνονται από μετρήσεις και φωτογραφίες που λαμβάνονται πριν και μετά τη θεραπεία. Ορισμένοι ασθενείς έχουν αδυνατίσει τόσο ώστε να χρειάζονται ένα νούμερα μικρότερα! Και το ευτύχημα είναι ότι οι αλλαγές συμβαίνουν εκεί που είναι περισσότερο αναγκαίες.

Μια επαναστατική μη-επεμβατική τεχνική

Η μεσοθεραπεια είναι μια αποτελεσματική και ακίνδυνη τεχνική που ελέγχει την κυτταρίτιδα και δίνει νέα μορφή στο σώμα. Η διαδικασία αυτή αναπλάθει το συνδετικό ιστό του δέρματος, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και διευκολύνει την εξαφάνιση των τοξινών,

ενεργοποιεί τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος που εξαλείφει το πλεονάζον λίπος και πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας τόνωση και σύσφιξη, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τη λείανση του δέρματος και μια λεπτότερη, πιο δουλεμένη φιγούρα. Η ολότελα φυσική εκτός από την αξιοσημείωτη μείωση της κυτταρίτιδας, συμβάλει ακόμη στην χαλάρωση και την ευεξία, ακολουθεί βήμα προς βήμα τη φιλοσοφία του σήμερα που αποζητά φυσικές θεραπευτικές λύσεις!

Κυτταρίτιδα. Το μεγάλο πρόβλημα

Νέες ή και μεγαλύτερες σε ηλικία, με ελλιπές ή και υπερβολικό βάρος, όλες οι γυναίκες μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, και το πέρασμα του χρόνου μόνο επιδείνωση μπορεί να φέρει. Σταδιακά, η εικόνα της κυτταρίτιδας με τα εξογκώματα και τον φλοιό πορτοκαλιού από γίνεται πιο έκδηλη στους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς και γλουτούς. Ο περισσότερο καθιστικός τρόπος ζωής και η μη ισορροπημένη δίαιτα συμβάλλουν και αυτά στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας και την δημιουργία ζωνών λίπους σε συγκεκριμένα σημεία. Στις γυναίκες, ο ιστός είναι ιδιαίτερα στις μεταβολές του επιπέδου των ορμονών (εμμηνορροϊκός κύκλος, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση) οι οποίες προωθούν την αποθήκευση και συσσώρευση αποθεμάτων λίπους. Οι πιο πολλές γυναίκες έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να απομακρύνουν την κυτταρίτιδα, από δίαιτες και έντονη εκγύμναση μέχρι κρέμες για κυτταρίτιδα, παραδοσιακές και εναλλακτικές θεραπείες και χάπια αδυνατίσματος. Η επαναστατική τεχνική της μεσοθεραπειας κάνει πραγματικότητα το όνειρο όλων των γυναικών να απαλλαγούν από τις επιπλέον καμπύλες και τις άχαρες περιοχές όψης φλοιού πορτοκαλιού.

vladeni

*Dr Τάνια Βλαδένη

Δερματολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης ΙΑΣΩ Παίδων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.