ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητά απόσυρση της απόφασης

Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στο άνοιγμα όλες τις Κυριακές

«Η απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης για την λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές σε 9 περιοχές της χώρας είναι απολύτως αυθαίρετη, αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας», αναφέρει ο Εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης.

«Η υπουργική απόφαση καταστρατηγεί ότι έχει νομοθετηθεί και εκθέτει την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να μην προχωρήσει στην απόφαση αυτή και να εφαρμόσει τον νόμο ως έχει», προσθέτει ο κ. Μωραΐτης.

Υπενθυμίζει ότι «πριν από ένα χρόνο, η Βουλή ψήφισε για λειτουργία καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο ενώ έδωσε το δικαίωμα στους αντιπεριφερειάρχες, μετά από διαβούλευση, να αποφασίζουν για τις επιπλέον. Παράλληλα, υπήρξε μια νομοθετική πρόβλεψη για πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακών σε τρεις τουριστικές περιοχές. Οι προτάσεις από την διαβούλευση με τους φορείς κατέληξαν σε τρείς αμιγώς τουριστικές περιοχές (Μύκονος, Σαντορίνη, κέντρο της Ρόδου).

Ξαφνικά, παρουσιάζεται ένα «Letter of Intend» που συνυπέγραψαν ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Στουρνάρας και η κ. Λαγκάρντ και το οποίο ανέφερε επτά(!) περιοχές αντί για τρεις και μάλιστα να αφορά ζώνες που δεν χαρακτηρίζονται από την κυρίως τουριστική τους κίνηση: πχ το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου της Αθήνας (από τα Πετράλωνα μέχρι και την Αλεξάνδρας) και της Θεσσαλονίκης (από το λιμάνι μέχρι το Διοικητήριο).

Τελικά, το σχέδιο της υπουργικής απόφασης αφορά 9 περιοχές!».

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ακόμα ότι «όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων και τις υπόλοιπες Κυριακές, είναι μια μετατόπιση του τζίρου από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προς τα μεγάλα πολυκαταστήματα και όχι μια συνολική αύξηση του προς όφελος όλων των επιχειρήσεων. Καλό θα είναι το υπουργείο ανάπτυξης να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και να μην επιστρέψει στην εποχή των ιδεοληψιών και των εμμονών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.