ΚΟΣΜΟΣ

Εκτιμάται ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ερντογάν

Από την Σαμψούντα ξεκίνησε την προεκλογική του περιοδεία για την προεδρία της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί τον Αύγουστο θα ενισχύσει τις εκτελεστικές εξουσίες του.

«Κάνουμε το πρώτο βήμα για ένα νέο ξεκίνημα», είπε ο Ερντογάν στους χιλιάδες υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν στη διάρκεια ογκώδους προεκλογικής συγκέντρωσης.

Το πλήθος των οπαδών του κυβερνώντος κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) φώναζε το όνομά του και κρατούσε τουρκικές σημαίες και σημαίες του κόμματος παρά την έντονη βροχόπτωση.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την Τρίτη κι αναμένεται να εκλεγεί άνετα από τον πρώτο κιόλας γύρο στις 10 Αυγούστου και να γίνει έτσι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Ο 60χρονος ηγέτης ξεκαθάρισε σήμερα ότι θα μετατρέψει το τελετουργικό αξίωμα που κατέχει ο απερχόμενος Αμπντουλάχ Γκιούλ σε μία ισχυρότερη εξουσία.

«Είναι δυνατόν να είσαι ο επικεφαλής του κράτους και να μην ενεργείς;», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει τις όποιες επιπλέον εξουσίες θα διαθέτει ως πρόεδρος για να ασκήσει πίεση για την κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου και οδικών έργων.

«Δεν σας εγκαταλείπω. Δεν σταματάω να υπηρετώ. Δεν διακόπτω το ταξίδι μας. Δεν αποσύρομαι για να ξεκουραστώ», πρόσθεσε και συνέχισε: «Αντιθέτως, έχω προταθεί για να υπηρετήσω εσάς και τη χώρα μου καλύτερα, από ένα ανώτερο αξίωμα, ένδοξο έθνος μου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.