ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδια και προσδοκίες

Άλλου τύπου επαφές με την τρόικα θέλει το ΠΑΣΟΚ

«Αλλαγή τρόπου επαφής με την τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, απεγκλωβισμός από το ΔΝΤ και άρα από την τρόικα», το τρίπτυχο για τον στρατηγικό σχεδιασμό, κατά το ΠΑΣΟΚ. Στόχο, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, μια ουσιαστική, συνολική συζήτηση με τους εταίρους

«Σημαντικές πρωτοβουλίες για την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση», ετοιμάζονται το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ. Αυτές, κατά τις ίδιες πηγές, αφορούν πρώτιστα το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα προετοιμάσουν και τη «μεγάλη "πολιτική" διαπραγμάτευση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους που είναι θεμελιώδους σημασίας για την επάνοδο της χώρας στην ευρωπαϊκή "κανονικότητα"».

Παράλληλα, τονίζουν ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι καταρχάς μια ουσιαστική, συνολικού χαρακτήρα, συζήτηση με τους εταίρους που θα ξεκινά από την αναγνώριση των επιτευγμάτων της χώρας και των θυσιών των πολιτών, ώστε να γίνουν αποδεκτές προτάσεις για διορθώσεις σε άδικες ή ατελέσφορες ρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένουν στην ανάγκη να υπάρχει ένα «σαφές και σταθερό στρατηγικό πλαίσιο, στο οποίο να ανάγονται όλοι οι επιμέρους χειρισμοί -και σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο».

Συμπλήρωναν δε ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί, άλλωστε, εκ των πραγμάτων, ως ο εγγυητής μιας δύσκολης, αλλά αναγκαίας εθνικής στρατηγικής -σχέδιο Β ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει- όλη την περίοδο της "έκρηξης" και της διαχείρισης της κρίσης, ακόμη και όταν άλλοι ζούσαν την "αντιμνημονιακή" τους περίοδο».

Η πρώτη φάση αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, αρχίζει από το τρίπτυχο «αλλαγή τρόπου επαφής με την τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, απεγκλωβισμός από το ΔΝΤ και άρα από την τρόικα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.