ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

Αντισυνταγματικό το «πριμ» τριτέκνων-πολυτέκνων

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις που πριμοδοτούν με ποσοστό 35% τα παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων που εισάγονται στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών.

Αντίστοιχες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις εν λόγω κατηγορίες υποψηφίων προβλέπονταν και στο νόμο Διαμαντοπούλου , βάσει του οποίου συστήνονταν θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. μόνο για υποψήφιους που ήταν τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Όπως είναι γνωστό, οι ρυθμίσεις αυτές του νόμου 3966/2011 κρίθηκαν αντισυνταγματικές με τις υπ’ αριθ. 986-988/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την αιτιολογία ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Τώρα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με δύο αποφάσεις του , έκρινε ότι η διάταξη που θεσπίζει το ευεργέτημα υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών της καθ’ υπέρβασης εισαγωγής τους στις στρατιωτικές σχολές είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.