ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές για επικοινωνιακή πολιτική

Αντίθετη σε άνευ όρων διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών η ΔΗΜΑΡ

Την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των «αιώνιων» φοιτητών και της διαγραφής τους από τα ΑΕΙ τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ενδείκνυται «για επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου Παιδείας».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος έχει, ήδη, προβλεφθεί από την υφιστάμενη νομοθεσία και τονίζει ότι θα είναι μεγάλο λάθος η οριζόντια αντιμετώπισή του ζητήματος με την διαγραφή όλων των αιωνίων φοιτητών. Προστίθεται ακόμη ότι «πρέπει να οδηγηθούμε σε μερικά χρόνια ομαλά σε μια νέα κατάσταση με φοιτητές που θα είναι όλοι ενεργοί».

Παράλληλα στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι υπάρχουν πολλοί νέοι και νέες που χρωστούν λίγα μαθήματα για την απόκτηση του πτυχίου τους και παλεύουν για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ως εκ τούτου «δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να πετάει στα σκουπίδια όλους όσοι δεν τα έχουν παρατήσει και αγωνίζονται για να τα καταφέρουν. Σε κάθε περίπτωση αναπαριστά δημόσια και ιδιωτική επένδυση από την οποία οφείλουμε να ανακτήσουμε το μέγιστο δυνατόν τμήμα της. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κάθετης μείωσης των δημόσιων δαπανών και οικονομικής συμπίεσης των νοικοκυριών η επέκταση των θετικών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους φοιτητές και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες έχει πρωταρχική σημασία».

Ταυτόχρονα, όμως, η ΔΗΜΑΡ καλεί και τα ΑΕΙ να προχωρήσουν στη σύνταξη των Οργανισμών τους, να ρυθμίσουν όλα τα θέματα που αφορούν τους όρους φοίτησης και να προβλέψουν διαδικασίες που θα δίνουν με σαφήνεια το μήνυμα ότι η διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας προϋποθέτει ορισμένους όρους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.