ΚΟΣΜΟΣ

Λόγω των βομβαρδισμών

Απαγορευτικό πτήσεων πάνω από το Ιράκ

Με την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ σε θέσεις τζιχαντιστών αρκετές εταιρίες ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τις πτήσεις τους στο Ιράκ.

«Αναστέλλουμε προσωρινά τις πτήσεις μας πάνω από το Ιράκ και συνεχίζουμε να εξετάζουμε την κατάσταση», ανακοίνωσε η  British Airways.

Παράλληλα η Lufthansa επεσήμανε σήμερα ότι αναστέλλει ως τη Δευτέρα όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς την Αρμπίλ.

«Ο όμιλος Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις του που αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη και τη Βιέννη με προορισμό την Αρμπίλ ως τη Δευτέρα 11 Αυγούστου» εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στο Ιράκ.

Νωρίτερα σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν στον εναέριο χώρο του Ιράκ «εξαιτίας της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η ένοπλη σύρραξη» που μαίνεται εκεί.

Εξάλλου η Turkish Airlines, μια από τις κυριότερες αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το γειτονικό Ιράκ, διέκοψε σήμερα τις πτήσεις της προς την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Etihad Airways, μιας αεροπορικής εταιρείας του Αμπού Ντάμπι, η οποία έχει ακυρώσει τις πτήσεις της προς την Αρμπίλ από χθες Πέμπτη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.