ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Υλικά
Ένα κιλό σαλιγκάρια
Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί
Μισό ποτηράκι αλεύρι
Ένα ποτηράκι λάδι
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο.
Εκτέλεση
Εκτελέστε πρώτα την Προεργασία Μαγειρέματος

Στη συνέχεια:

Τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στο καυτό λάδι με το στόμιο προς τα κάτω για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Μετά από δυο λεπτά τα σβήνουμε με το κρασί.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή σας όρεξη !

(Η λέξη «μπουμπουριστοί» προέρχεται από μια άλλη λέξη του κρητικού λεξιλόγιου το «αμπούμπουρα» που σημαίνει με τη μούρη προς τα κάτω).

Πηγή : www.naoussasnails.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.