ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Εύκολη ντοματόσουπα βελουτέ

Το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να αποτελέσει από μόνο του ένα χορταστικό αλλά και ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο, με τη συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού με μυρωδικά ή να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο στο μεσημερινό γεύμα.
Πρόκειται για ένα πιάτο που δεν τρώμε και πολύ συχνά στην Ελλάδα αφού χρησιμοποιούμε τη τομάτα σε όλες της τις μορφές και εκδοχές, αλλά όχι στη μορφή σούπας. Εμείς την κάναμε και την απολαύσαμε με παγωμένο λευκό κρασί.

 

Υλικά για δύο μερίδες

4 φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού αλεύρι
1 κύβο Knorr (κότας ή βοδινού)
Θυμάρι
Δάφνη
4-5 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και περασμένες στο μπλέντερ
Κρέμα γάλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας Φιλαδέλφια

ulika
Εκτέλεση
Σωτάρετε το μπέικον σε κατσαρόλα μετρίου μεγέθους, χωρίς τη προσθήκη λίπους ή λαδιού, για μερικά λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί. Προσθέστε το βούτυρο, ανεβάστε τη θερμοκρασία και προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά. Προσθέστε στη συνέχεια τις περασμένες στο μπλέντερ τομάτες, τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Αφήστε να πάρει μια πρώτη βράση, για περίπου τρία λεπτά κι έπειτα ρίξτε στη κατσαρόλα το θυμάρι, τον κύβο Knorr και τη δάφνη. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το αλεύρι και αφήστε να πάρει άλλη μια βράση για περίπου ένα πεντάλεπτο, ανακατεύοντας συχνά. Κλείστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε τη σούπα να κρυώσει. Όταν πια το μείγμα είναι χλιαρό, περάστε το δυο-τρεις γύρους με το μίξερ χειρός και προσθέστε τη κρέμα γάλακτος.
Σερβίρετε σε μπόλ και φτιάξτε μια ωραία μπάλα (με δύο κουτάλια) τυριού Φιλαδέλφια και βάλτε την στο κέντρο της σούπας. Συνοδέψτε το πιάτο με φρυγανισμένο ψωμί πάνω στο οποίο έχετε βάλει μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!

Πηγή : mydad.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.