ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θα χαρτογραφήσει την επιφάνειά του

Έφτασε σε κομήτη το διαστημικό σκάφος Rosetta

Μετά από δέκα χρόνια περιπλάνησης στο διάστημα, το διαστημικό σκάφος Rosetta κατόρθωσε να φτάσει σε έναν κομήτη, τον 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), το Ροζέτα έφτασε στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. «Είμαστε στον κομήτη» αναφώνησε ο Σιλβέν Λοντιότ, από το κέντρο επιχειρήσεων της ESA στη Γερμανία.

Rosetta1

«Έπειτα από δέκα χρόνια, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες ταξιδιού για τον προορισμό μας, έχοντας κάνει βόλτα γύρω από τον Ήλιο πέντε φορές και έχοντας διανύσει 6,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι φτάσαμε» υπογράμμισε ο Ζαν-Ζακ Ντορντέν, γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της ESA.

Το Rosetta εκτοξεύθηκε από έναν πύραυλο Αριάν το Μάρτιο του 2004. Μετά από μια περιπλάνηση μιας δεκαετίας, κατάφερε να φτάσει στον κομήτη 67P. Είναι η πρώτη φορά που ένα σκάφος κατορθώνει να ελιχθεί σε τόσο κοντινή απόσταση από ένα διαστημικό σώμα που κινείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα. Το σκάφος Rosetta αναμένεται σύντομα να χαρτογραφήσει την επιφάνεια του κομήτη λεπτομερώς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.