Neo

Εκτός αντιρατσιστικού το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων

Αίσθηση προκάλεσε η ισορροπημένη χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται (για μία ακόμη φορά) να έρθει στη Βουλή.

Αρχιεπίσκοπος και ιεράρχες, με χαμηλούς τόνους, αναγνώρισαν ότι πολλές από τις παλαιότερες παρατηρήσεις τους έγιναν αποδεκτές και περιορίστηκαν να ζητούσαν να προβλεφθεί και η «προστασία» των γενοκτονιών εις βάρος των Ελλήνων και όχι μόνον του Ολοκαυτώματος. Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, και το γεγονός ότι – σε αντίθεση με τις οξύτατες αντιδράσεις πολλών μητροπολιτών – στην ανακοίνωση της Συνόδου δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στο ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Διότι αρμοδίως, ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί είχαν ενημερωθεί πως σχετική διάταξη δεν πρόκειται να υπάρξει, παρά την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ και τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. Αυτό φαίνεται να διεμήνυσε άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράς στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. G.P. 22:40 27/08/2014

    Όταν λέει ναί η Εκκλησία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είναι ρατσιστικό για τους Έλληνες και νομιμοποιεί τα εκατομμύρια εγκληματικά στοιχεία, λαθρομετανάστες εισβολείς, το σύμφωνο συμβίωσης την πείραξε; Έτσι θα έδειχνε ευαισθησία και για ένα μέρος του κλήρου που λόγο σχήματος αισθάνεται εγκλωβισμένο και απομονωμένο λόγο των προτιμήσεών του.Αυτό καταντά υποκρισία να θέλει η εκκλησία να νομιμοποιήσει την κελεμπία και από τη άλλη να κλείνει τα μάτια σε κάτι που υπάρχει και μέσα στους κόλπους της.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.