ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω Facebook

Ένας 17χρονος εκβίαζε ανήλικη με γυμνές φωτογραφίες της

Για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων συνελήφθη ένας 17χρονος, μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Ο νεαρός ήταν συνδιαχειριστής σε προφίλ στο Facebook, μέσα από το οποίο είχε δεχθεί απειλές   ανήλικη, που διαμένει σε χώρα του εξωτερικού, προκειμένου να στείλει προσωπικό άσεμνο φωτογραφικό υλικό, κάτι που έπραξε.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από τις Αρχές χώρας του εξωτερικού όπου διέμενε η ανήλικη, για την υπόθεση, κατά τη διερεύνηση της οποίας προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη στην ελληνική επικράτεια, καθώς και εμπλοκή ατόμου από την εν λόγω χώρα του εξωτερικού.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η Δίωξη προχώρησε σε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και εντόπισε τρεις  παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του επίμαχου προφίλ.

Ακολούθησε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης και εντοπίστηκαν οι τρεις Έλληνες χειριστές-ιδιοκτήτες των εν λόγω συνδέσεων διαδικτύου, στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Από την αστυνομική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι συνδιαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο 17χρονος γιος του ενός εκ των ιδιοκτητών.

Επιπλέον, από την συνεχιζόμενη προανάκριση και επιτόπια εξειδικευμένη τεχνική έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης είχε παραβιάσει - διεισδύσει και στα ασύρματα δίκτυα - συνδέσεις διαδικτύου των άλλων δύο προαναφερόμενων ατόμων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και τις χρησιμοποιούσε προκειμένου να καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό του.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Επιπλέον, το προαναφερόμενο άτομο από το εξωτερικό που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, έχει συλληφθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.