ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου»

Επιφυλάξεις ΠΑΣΟΚ για τις «εφόδους» του ΣΔΟΕ σε σπίτια

«Επιφυλασσόμαστε να μελετήσουμε και να αξιολογήσουμε το πλήρες κείμενο της συγκεκριμένης γνωμοδότησης», αναφέρει σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που θεωρεί κατά πλειοψηφία επιτρεπτές τις κατ’ οίκον έρευνες από τις φορολογικές αρχές, χωρίς τις εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ προσθέτει:

«Είναι όμως προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας που κατοχυρώνεται και από το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το πώς ορίζεται η καλυπτόμενη από το άσυλο κατοικία είναι διεθνώς γνωστό επιστημονικά και νομολογιακά εδώ και δεκαετίες, για την ακρίβεια από τον 18ο αιώνα.

Όταν για τη διερεύνηση ειδεχθών εγκλημάτων, της τρομοκρατίας και όλων των μορφών οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συνταγματικές και δικαστικές εγγυήσεις του ασύλου της κατοικίας, αυτό προφανώς ισχύει και για τις φορολογικές παραβάσεις διοικητικές και ποινικές.

Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.