ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη των παραγωγών στην Ημαθία

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι νταλίκες με τα αγροτικά προϊόντα

Επιστρέφουν στην Ελλάδα δεκάδες νταλίκες των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, καθώς μετά το εμπάργκο που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, δεν κατάφεραν να μπουν στη Ρωσία.

Οι παραγωγοί –εξαγωγείς της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας  θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους σε έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, επανέλαβε το αίτημα των παραγωγών να καταγραφούν και να καταστραφούν τα αδιάθετα προϊόντα, αλλά και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε..

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ζητηθεί ραντεβού την Τρίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τελικά η συνάντηση ανακλήθηκε και από εκεί και πέρα οι παραγωγοί εξετάζουν τους τρόπους που θα οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας θα συζητήσουν τις συνέπειες της κρίσης, ενώ μια ειδική ομάδα θα εξετάσει τις δυνητικές συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο και θα προτείνει λύσεις.

Επίσης, κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο αποζημιώσεων για τις χώρες που έχουν πληγεί, αφού και μεγάλες οικονομίες της ΕΕ βασίζουν ένα σημαντικό ποσοστό των εξαγωγών τους στη ρωσική αγορά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.