ΚΟΣΜΟΣ

Στους 39 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Ιαπωνία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις κατολισθήσεις

Την αναζήτηση αγνοουμένων στη Χιροσίμα, η οποία επλήγη από φονικές κατολισθήσεις, συνέχισαν στη διάρκεια της νύχτας τα ιαπωνικά σωστικά συνεργεία.

Στις έρευνες συμμετέχουν περίπου 2.500 πυροσβέστες, αστυνομικοί και στρατιώτες.

Από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επτά εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι ενώ πάνω από 1.000 αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε δημόσιους χώρους.

Οι ιαπωνικές αρχές αναγνωρίζουν ότι καθυστέρησαν να επέμβουν και να ζητήσουν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ειδικά σε περιοχές κοντά σε λόφους, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές. Ο δήμαρχός της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι παραδέχθηκε ότι οι αρχές εξέδωσαν εντολή εκκένωσης των περιοχών ενώ είχε συμβεί η καταστροφή.

Οι καιρικές συνθήκες στη Χιροσίμα παραμένουν εξαιρετικά ασταθείς και υπάρχει ο κίνδυνος για νέες βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς εμπειρογνώμονες με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση του εδάφους, είναι πολύ πιθανόν να προκληθούν νέες κατολισθήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.