ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα

Είχαν ρημάξει με «ριφιφί» τα κοσμηματοπωλεία της χώρας

Είχαν απλώσει τη δράση τους σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στις Σέρρες, στις Σοφάδες Καρδίτσας, στον Βόλο και στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, κατηγορούνται πως έχουν διαπράξει τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 35 ετών, μία 36χρονη επίσης από την Αλβανία, μία 34χρονη υπήκοος Βελγίου και δύο Έλληνες, ηλικίας 50 και 41 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον Μάρτιο του 2012, οι δράστες, διέρρηξαν με «ριφιφί» κοσμηματοπωλείο στο Μεσολόγγι, αφαιρώντας κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών σε κοσμηματοπωλεία, με ανάλογη μέθοδο.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, βασικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 30 και 29 ετών, οι οποίοι με την βοήθεια και των άλλων μελών της οργάνωσης, επισκέπτονταν τα κοσμηματοπωλεία λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσουν τις διαρρήξεις, με σκοπό την αναγνώριση και την εξερεύνηση του χώρου.

Όσον αφορά τον ρόλο των Ελλήνων αυτοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν περιφερειακό ρόλο, αναλαμβάνοντας να προμηθεύουν έναντι χρηματικής αμοιβής, τα άλλα μέλη, με νέους αριθμούς καρτοκινητών τηλεφώνων, οι οποίοι ήταν στο όνομά τους, προκειμένου να δυσκολεύεται ο εντοπισμός τους.
Επίσης, σε βάρος του 30χρονου και του 29χρονου αλλοδαπού, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή κάθειρξης 12 έτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.