ΕΛΛΑΔΑ

Στον τύμβο Καστά

Εικόνες της ανασκαφής στην Αμφίπολη από ελικόπτερο

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από ελικόπτερο, που δείχνει το πόσο μεγάλος και επιβλητικός είναι ο τάφος της αρχαίας Αμφίπολης, δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα πλάνα είναι εκπληκτικά καθώς φαίνεται ο περίβολος των σχεδόν 500 μέτρων αλλά και πόσο μεγάλο είναι αυτό το μνημείο, γεγονός που μπορεί να προοιωνίζεται ότι κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Τη λήψη από αέρος πραγματοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός EΝΑ Channel Greece, ενώ, στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο χώρος που καλύπτει το μνημείο δίνοντας μια εικόνα για το πόσο δύσκολες και χρονοβόρες αναμένεται να είναι οι έρευνες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου.

Παράλληλα με την πρόοδο της ανασκαφικής έρευνας δημιουργούνται οι εργοταξιακές υποδομές, που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και ασφαλέστερη προστασία στο ταφικό μνημείο από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του προσωρινού στεγάστρου, που καλύπτει εξωτερικά το μνημείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.