ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το θανάσιμο τραυματισμό του εφήβου

ΗΠΑ: Πεδίο συγκρούσεων το Μιζούρι

Ένας άντρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά σε προάστιο έξω από το Σεντ Λιούις του Μιζούρι την Τέταρτη, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι βίαιες διαδηλώσεις μετά το θανάσιμο τραυματισμό το περασμένο Σαββατοκύριακο ενός άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου.

Η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή μετά από αναφορές ότι Αφροαμερικανοί με μάσκες του σκι και οπλισμένοι με καραμπίνες συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ξέσπασαν οι ταραχές.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSDK ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν από τους υπόπτους, ο οποίος σημάδευε τους αστυνομικούς με όπλο. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό και τον τραυματισμό του διαδηλωτή, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το προάστιο όπου τραυματίστηκε ο διαδηλωτής έγινε πεδίο συγκρούσεων μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο.

Οι βιαιότητες ξέσπασαν τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής μετά την πορεία και την αγρυπνία στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αφροαμερικανού. Τριάντα δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και 12 καταστήματα λεηλατήθηκαν στη διάρκεια των ταραχών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.