ΚΟΣΜΟΣ

Ο αγώνας μιας 27χρονης Γεζίντι

Κυνηγήθηκε από τους τζιχαντιστές, γλίτωσε και...γέννησε πεντάδυμα!

Ιστορία ελπίδας και αναγέννησης της ζωής μέσα από τη φρίκη του πιο σκληρού πολέμου.

Μία γυναίκα, που ανήκει στην κοινότητα των Γεζίντι και εκτοπίστηκε δύο φορές μέσα σε ένα μήνα εξαιτίας της προέλασης των τζιχαντιστών, έφερε στον κόσμο  πεντάδυμα στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας.

«Η Ταμάμ Ραμαντάν γέννησε την Πέμπτη πεντάδυμα, δύο αγόρια και τρία κορίτσια, με καισαρική τομή, στο νοσοκομείο του Καμισλί», ανέφερε ένας αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (HCR). «Τα πεντάδυμα είναι καλά στην υγεία τους», πρόσθεσε.

Η 27χρονη Ταμάμ κατάγεται από τη Συρία ενώ ο σύζυγός της είναι Ιρακινός. Η ίδια ανήκει στην κουρδόφωνη, θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι που έχει μπει στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους.

Η νεαρή γυναίκα στα μέσα Ιουνίου εγκατέλειψε τη Μοσούλη, η οποία καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, και αναζήτησε καταφύγιο στη Σιντζάρ, τη μεγαλύτερη πόλη των Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ. Όμως και η Σιντζάρ είχε την ίδια τύχη με τη Μοσούλη, στις 3 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, η ετοιμόγεννη γυναίκα πρόλαβε να φύγει από τη Σιντζάρ στα τέλη Ιουλίου. «Περπατούσε επί δύο ημέρες με την οικογένειά της μέχρι να φτάσει στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Μετά τη γέννηση των παιδιών της, η Ταμάμ επέστρεψε στην οικογένειά της που έχει εγκατασταθεί στο Ταλ Άλου, κοντά στο Καμισλί. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ωστόσο «είναι δύσκολες"»και η ίδια δεν έχει αρκετό γάλα για να θρέψει τα μωρά της, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι υποδέχτηκαν περίπου 1.000 οικογένειες ιρακινών προσφύγων στα βορειοανατολικά της χώρας. Πολλοί από αυτούς κατέφυγαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Νεβρόζ, στην επαρχία Χασάκα. Νωρίτερα σήμερα ο ΟΗΕ έστειλε αεροπορικώς ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δαμασκό στο Καμισλί, όπως τρόφιμα, 2.000 σκηνές και 5.000 στρώματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.