ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μαγειρίτσα θαλασσινών με φρέσκα χτένια, αβγά ρέγγας, μύδια και χορταρικά (του Γκίκα Ξενάκη)

Υλικά:

8 φρέσκα χτένια
1 1/2 κιλό μύδια
1 ξερο κρεμμύδι μέτριο
6 μικρές πατάτες baby
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 τεμ. πράσο
1 ματσάκι μυρώνια
1 μαρούλι
30 gr σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
2 φυλλα nori
200 ml λευκό κρασί
χυμό λεμόνι
αβγά ρέγγας 20 gr
20 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μύδια. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Σουρώνουμε τον ζωμό και καθαρίζουμε τα μύδια από το κέλυφος. Τσιγαρίζουμε το πράσο, ρίχνουμε τον ζωμό να σιγοβράσει μαζί με τις baby πατάτες και την κρέμα γάλακτος. Αφού μαλακώσουν οι πατάτες χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ να αποκτήσει πηχτή κρεμώδη υφή. Έπειτα προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα μυρώνια, τα μαρούλια, σπανάκι και βράζουμε για δυο περίπου λεπτά ίσα να μαλακώσουν τα χορταρικά. Τέλος προσθέτω την ψύχα από τα μύδια, τα αβγά της ρέγγας το μάραθο και τον άνηθο ψιλοκομμένα και τον χυμό λεμόνι σύμφωνα με την γεύση μας. Τέλος σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε τα χτένια και σερβίρουμε πάνω από την σούπα.

www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.