ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Μαζιώτης: «Δραπέτευσα για να μη με βλέπει το παιδί μου φυλακισμένο»

«Παρά τις απώλειες ο αγώνας συνεχίζεται» λέει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το χτύπημα στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, «όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα», τον Απρίλιο του 2014.

Ο Νίκος Μαζιώτης υπεραμύνεται του ένοπλου αγώνα, λέει πως είχε πάντα υπόψη του ότι το αντίτιμο των επιλογών του είναι «η πολύχρονη βαριά καταδίκη στη φυλακή» και σημειώνει πως σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ιδίου και της επικηρυγμένης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, να περάσουν στην παρανομία, ήταν ότι ήθελαν να μεγαλώσουν το παιδί τους, χωρίς να τους βλέπει πίσω από τα σίδερα.

Εκφράζει τη λύπη του για τους τραυματισμούς των πολιτών, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο Μοναστηράκι, υποστηρίζοντας πως «έγιναν από θραύσματα και όχι από τις βολίδες του όπλου».

«Τα τραύματα ήταν στο πόδι, πράγμα που σημαίνει ότι οι πυροβολισμοί ήταν χαμηλά και άρα δεν τους στόχευα», διευκρινίζει.

Αναφορικά με την ένοπλη δράση του, ο Νίκος Μαζιώτης επισημαίνει ότι «όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής, επαναστάτης ή αναρχικός» και προσθέτει: «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τονίζει: «Είναι ηλίθιο να πιστεύει κανείς ότι ο αγώνας για την ελευθερία δεν θα συναντήσει την αντίδραση του κράτους κι ότι δεν θα έχει βαρύτατες συνέπειες (...) Στον αγώνα για την ελευθερία και την επανάσταση, τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο, θα υπάρχει αιματοχυσία, θα υπάρχουν νεκροί, θα υπάρχουν φυλακισμένοι, θα υπάρχουν ειδικοί αντιτρομοκρατικοί νόμοι και ειδικές φυλακές για μέλη των ενόπλων οργανώσεων. Ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014».

Στέλνει τέλος ένα μήνυμα στην καταζητούμενη σύντροφό του Πόλα Ρούπα: «Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.