ΚΟΣΜΟΣ

Γενέθλια για τον ηγέτη της επανάστασης

Ο Φιντέλ Κάστρο έγινε 88

Γιόρτασε διακριτικά τα 88 χρόνια του ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος εγκατέλειψε την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας.

Ο πρώην Πρόεδρος της Κούβας δεν έκανε κάποια δημόσια εμφάνιση ενώ οι συμπατριώτες του τον τίμησαν με συναυλίες και εκθέσεις.

Ο Κάστρο έχει αποσυρθεί και ζει στο σπίτι του στο δυτικό τμήμα της Αβάνας, όπου έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή, ενώ μερικές φορές συναντά εκεί ξένους ηγέτες.

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο είχε γίνει στις αρχές του Ιανουαρίου, για τα εγκαίνια μιας γκαλερί ζωγραφικής στην πρωτεύουσα της Κούβας.

Οι συναυλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας αφιερώθηκαν στον Φιντέλ Κάστρο χθες βράδυ, ενώ μια έκθεση φωτογραφιών για τον Κουβανό ηγέτη εγκαινιάστηκε στην Πλατεία της Επανάστασης, όπου συνήθως γίνονται οι εορτασμοί στη νήσο.

Η τηλεόραση της Κούβας εξάλλου μετέδωσε ένα ρεπορτάζ για την ολοκλήρωση των εργασιών της ανακαίνισης της κατοικίας όπου γεννήθηκε ο Κάστρο στο Μπιράν, στην επαρχία Ολγκίν, 750 χλμ. νοτιοανατολικά της Αβάνας.

Ευχετήρια μηνύματα έστειλαν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγα, της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, σύμμαχοι της Κούβας.

«Καλοτυχία» και «ευλογία» χαρακτήρισε το γεγονός ότι ο Κάστρο έφθασε τα 88 ο Ορτέγα, επί δεκαετίες σύμμαχος του «Κομαντάντε». Ο Μαδούρο χαιρέτισε τον «γίγαντα της Ιστορίας» Κάστρο, ενώ ο Μοράλες ευχήθηκε ο Κάστρο να γιορτάσει «σε δέκα χρόνια τα 98» και μετά «τα 108», σε μια δημόσια εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.