ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΑΣΟΚ: «Ανοιχτό» συνέδριο αυτοοργάνωσης της κοινωνικής βάσης και όχι συναλλαγής ηγετίσκων!!

Από το 2009 έως σήμερα έχει κυλήσει πολύ «βρώμικο» νερό στο αυλάκι της πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ κακά τα ψέματα εξαιτίας και των δικών του λαθών και παραλείψεων αποξενώθηκε από την κοινωνική βάση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και έδωσε αέρα σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Η ψυχή του Κινήματος απομακρύνθηκε από το πολιτικό ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία εξαιτίας των πολιτικών που ανεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια μας γύρισε την πλάτη και κάποιοι αναζητούν προσωρινή εκλογική στέγη αλλού και κάποιοι άλλοι νοιώθουν μόνοι στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες.
Η κοινωνική ψυχή της Παράταξης είναι παρούσα στους αγώνες και αγωνιά για το μέλλον της πολιτικής της έκφρασης. Αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα σε συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου κεντροαριστεροί δήμαρχοι κέρδισαν την μάχη.
Το 44% του 2009 δεν μπορεί να βολευτεί ούτε στο 13% του 2012 ούτε στο 8% του 2014 (χάθηκαν άλλες 400.000 ψήφοι) και κυρίως δεν μπορεί να βολευτεί στον ρόλο του κομπάρσου στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν είναι το ποσοστό που πήραμε στις ευρωεκλογές, γι αυτό και δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάντια του σημερινού ΠΑΣΟΚ.
Οι αγωνίες του δημοκρατικού λαού δεν μπορούν να περιοριστούν στον αριστερίστικο λαϊκισμό του Τσίπρα, ο οποίος προσπαθεί να καπηλευτεί την αίγλη του Κινήματος τη Αλλαγής.
Οι αναζητήσεις της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εγκλωβιστούν στις μωροφιλοδοξίες κάποιων γυρολόγων της πολιτικής και στις προσωπικές στρατηγικές ορισμένων που έχουν αναγορευτεί σε «κορυφαία» στελέχη του Κινήματος.
Για να το πούμε καθαρά και σταράτα, το Κίνημα του μέλλοντος μας δεν χωρά στο αδειανό πουκάμισο του 8% και μικρών σχημάτων που παρακολουθούν είτε την δεξιά, είτε την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να μπει τέλος στην «μαυρογιαλούρικη» αντίληψη. Ο λαός απαιτεί νέο ήθος, νέες πολιτικές, νέα πορεία για την δημοκρατική παράταξη του μέλλοντος»
Η προοδευτική δημοκρατική παράταξη του μέλλοντος μας πρέπει να φέρει τις παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής και να αποτελέσει την ανοικτή ριζοσπαστική, πατριωτική σοσιαλιστική παράταξη της αναγεννημένης Ελλάδας.
Ο λαός μας θέλει Κίνημα πρωταγωνιστή στην κυβέρνηση με στρατηγική ανάτασης του Παράταξης και της Πατρίδας στην βάση ενός σχεδίου δημοκρατικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους και μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα ανατρέπουν οικονομικά και πολιτικά κατεστημένα και θα αλλάζουν νοοτροπίες, πετώντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την μαυρογιαλούρικη και επικίνδυνη για την δημοκρατία αντίληψη της δεξιάς του Σαμαρά.
Ο λαός θέλει τώρα πρωτοβουλίες για να αποτινάξει η χώρα τον ζυγό της οικονομικής υποτελείας μέσα από την αναγέννηση της Παράταξης.
Ήρθε η ώρα, οι φωνασκούντες που επιζητούν ρόλο και καρέκλα στη νέα εποχή να σιωπήσουν και οι πραγματικοί κοινωνικοί εκπρόσωποι της Παράταξης, αυτοί που δοκιμάστηκαν στο καμίνι των κοινωνικών συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών αγώνων να έρθουν στο προσκήνιο.
Ας αφήσουμε στο περιθώριο, όλους όσοι αναζητούν ρόλους κομπάρσου στην κυβέρνηση Σαμαρά και ας αναδείξουμε στο προσκήνιο την κοινωνική ψυχή του Κινήματος, νέους άφθαρτους ανθρώπους, που εμπιστεύεται ο λαός.
Αυτή η κοινωνική βάση μπορεί μόνο να εγγυηθεί ένα πραγματικά Ανοικτό Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, όπου θα συζητηθούν όλα όσα αφορούν την Προοπτική, τις Πολιτικές, την Οργάνωση και την Ηγεσία.
Ένα Συνέδριο, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν από μηδενική βάση όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην μεγάλη Παράταξη της Αλλαγής, ανεξαρτήτως που βρίσκονται σήμερα.
«Ένα τίμιο-καθαρό συνέδριο μπορούν να το εγγυηθούν στελέχη-θεσμικοί φορείς της αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων, επιμελητηρίων κ.α.»
Την πολιτική και κοινωνική ενότητα ενός τέτοιου αναγεννητικού Συνεδρίου μπορεί και πρέπει να εγγυηθεί μόνο μια γνησία αντιπροσωπευτική Οργανωτική Επιτροπή, που δεν θα είναι κατευθυνόμενη με εγκάθετους και δεν θα εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες «τελειωμένων» ηγεσιών και προσωπικών μωροφιλοδοξιών.
Μια Οργανωτική Επιτροπή που μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και τακτικισμούς θα διοργανώσει ένα γνήσια αντιπροσωπευτικό Συνέδριο των αυτοοργανωμένων μελών της Παράταξης.
Στην σύνθεση μιας τέτοιας Οργανωτικής Επιτροπής δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα όλων όσοι έδωσαν κοινωνικές – εκλογικές μάχες και κέρδισαν, όπως μεταξύ άλλων στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Περιφέρειες Κρήτης και Δυτικής Μακεδονίας, στους επιστημονικούς φορείς, όπως στο ΤΕΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, σε παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς όπως στην ΓΣΕΒΕΕ στον αγροτικό χώρο και στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία.
Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα, αλλά το μεγάλο άλμα για την Παράταξη είναι η επιτυχία μιας προσπάθειας αυτοργάνωσης όλων όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο Κίνημα. Ας επαναλάβουμε στα μέτρα της δικής μας εποχής τον άθλο αυτοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής. Ας γίνουν μαγιά της Παράταξης οι πραγματικοί αγωνιστές, και όχι οι καρεκλοκένταυροι της εκάστοτε κυβερνητικής ή κομματικής εξουσίας.
Αυτή είναι η εγγύηση για ένα Ανοικτό Συμμετοχικό Συνέδριο, που στόχο θα έχει την ίδρυση του Κινήματος του μέλλοντος μας, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 σε πείσμα των σειρήνων που επέμεναν να εγκλωβίσουν το μεγάλο λαϊκό ρεύμα της αλλαγής στα μέτρα του πολιτικού συστήματος που αργοπέθαινε.
Έτσι και σήμερα μέσα από το αναγεννητικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης θα γεννηθεί το νέο Κίνημα, που θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή στην αποτίναξη του ζυγού των μνημονίων της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων.
Για μια νέα Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη πρωταγωνιστή στην συγκρότηση μιας γνήσιας προοδευτικής κυβέρνησης για τον τόπο, την κοινωνία, την οικονομία και τα πραγματικά συμφέροντα του λαού.
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία και αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα υπάρχουν δυνάμεις μέσα στη κοινωνία που θέλουν να εκφραστούν με αυτές τις σκέψεις και αντιλήψεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους χώρους επαγγελματικούς επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κομματικά ανέντακτους με δημοκρατική πεποίθηση και που θέλουν να συμμετέχουν και να έχουν θέση και λόγο σε αυτό το συνέδριο.
Με αφορμή την ιστορική επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη έχουν χρέος όλα τα παλιά πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης έστω αυτή την ύστατη στιγμή (με δεδομένη την κρίση που περνάει η πατρίδα μας) να είναι οι εγγυητές και να βοηθήσουν τους νέους που μπορούν να δώσουν όραμα και προοπτική στην πολιτική πυξίδα της παράταξης για να ανταποκριθούν στις ανάγκες-απαιτήσεις που έχει σήμερα η κοινωνία μας και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο στις επόμενες γενεές.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τ.Π 13:03 30/08/2014

    Κώστα Ξυλούρη εμείς οι πολίτες κάτοικοι της γενέτειρας του Καζαντζάκη τοποθετούμαστε ποιο καθαρά, κάντο λοιπόν εδώ και τώρα ας μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.