ΥΓΕΙΑ

Προσοχή!

Πότε απαγορεύεται να κάνετε μπότοξ

Όταν αποκαλύφθηκε ότι οι γυναίκες πληρώνουν αδρά για να τους κάνουν ένεση στο πρόσωπο με μια ισχυρή τοξίνη, ήταν λογικό να ξεσπάσουν αρνητικές αντιδράσεις.

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το μπότοξ έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αισθητικής επέμβασης.

Το μπότοξ για κοσμητική χρήση έλαβε έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων το 2002 και η δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί στα ύψη από τότε.

Στα σωστά χέρια, το μπότοξ είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που χαρίζει νεανική όψη στο πρόσωπο. Ο Jean-Louis Sebagh, με εικοσαετή εμπειρία στην πρακτική αυτή, τονίζει ότι το μπότοξ πρέπει να εφαρμόζεται για να διατηρήσει και όχι για να αλλάξει την όψη του προσώπου.

Η Tracy Mountford από το Βρετανικό Κολλέγιο Αισθητικής Ιατρικής δηλώνει ότι το μπότοξ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προληπτικούς λόγους. Οι ενέσεις μπότοξ λίγο μετά τα 20 είναι περιττές και δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν.

Μάλιστα μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τέτοιες αισθητικές επεμβάσεις σε μικρή ηλικία μπορεί να πυροδοτήσουν τις εμμονές με την εξωτερική εμφάνιση και να καταστρέψουν την αυτοεκτίμηση των νεαρών κοριτσιών. Από το onmed.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.