ΚΟΣΜΟΣ

Για τη δολοφονία ενός αντιφρονούντα

Σε δίκη ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Γιουγκοσλαβίας

Δικαστήριο της Καρλσρούης απήγγειλε κατηγορίες για συνέργεια στη δολοφονία ενός αντιφρονούντα, στον Ζντράβκο Μούστατς τον άλλοτε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γιουγκοσλαβίας.

Η κατηγορία απαγγέλθηκε στον Μούστατς την 22η Ιουλίου μετά την έκδοσή του από την Κροατία τον περασμένο Απρίλιο, όπως διευκρίνισαν Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σήμερα.

Ο 72χρονος Μούστατς είναι πλέον πολίτης της Κροατίας, η οποία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι ως πλήρες κράτος-μέλος.

Είναι το τρίτο πρόσωπο που διώκεται για την υπόθεση, η οποία χρονολογείται από το 1983, όταν ο Στιέπαν Τζουρέκοβιτς, ένας Γιουγκοσλάβος πρώην ανώτερος κρατικός λειτουργός, αντιφρονών και μέλος μιας κροατικής εθνικιστικής οργάνωσης δολοφονήθηκε στη Βαυαρία.

Ο εκτελεστής του Τζουρέκοβιτς δεν αναγνωρίστηκε ποτέ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ωστόσο, οι ίδιοι πιστεύουν ότι ο Μούστατς έδωσε διαταγή στον υφιστάμενό του τότε Γιόσιπ Πέρκοβιτς να σχεδιάσει την εκτέλεση του διαφωνούντα. Ο Πέρκοβιτς έχει επίσης εκδοθεί στη Γερμανία.

Η δίκη θα αρχίσει τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.