ΕΛΛΑΔΑ

Τον άφηνε επί τούτου χωρίς τροφή και νερό

Συνελήφθη και καταδικάστηκε για σκόπιμη εξόντωση σκύλου

Με την ποινή του ενός έτους φυλάκιση (εξαγοράσιμη) με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε στις 22 Αυγούστου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου που είχε το άρρωστο ζώο αλυσοδεμένο, χωρίς τροφή και νερό.

Τουρίστας, ο οποίος παρατηρούσε για αρκετές μέρες το σκυλί στη Μεσσαριά της Κω για να δει αν το φροντίζουν, καθώς ήταν σκελετωμένο, γεμάτο τσιμπούρια, χωρίς τροφή και νερό, αλυσοδεμένο στην αυλή μονοκατοικίας και διαρκώς εκτεθειμένο στον ήλιο, θέλησε να το σώσει.

Στις 20 Αυγούστου ενημέρωσε την Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Κω και τον πρόεδρο της Βαγγέλη Τρακόσσα και μάλιστα εξήγησε ότι στην μονοκατοικία διαμένουν ένα νεαρό ζευγάρι με το παιδάκι τους και ένας ηλικιωμένος άνδρας.

Ο κ. Τρακόσσας μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός πήγε στις 19 Αυγούστου επί τόπου συνοδεία δικηγόρου. Εκεί βρήκε τον νεαρό άνδρα ιδιοκτήτη του σκύλου και όταν του ζήτησαν εξηγήσεις αυτός τους είπε πως επίτηδες άφηνε τον σκύλο σε αυτή τη κατάσταση για να πεθάνει καθώς του ήταν βάρος!

Αρνήθηκε μάλιστα να τους δώσει τον σκύλο –για να τον σώσουν– και είπε στον κ. Τρακόσσα να μην ασχολείται με το ζώο γιατί σε μερικές μέρες αυτό θα πεθάνει!

Ο πρόεδρος της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ένωσης Κω μαζί με τον αυτόπτη μάρτυρα και την δικηγόρο έκαναν καταγγελία στο Α.Τ. της Κω όμως οι αστυνομικοί ήταν εμφανές πως βαριούνταν να ασχοληθούν με την υπόθεση. Μάλιστα είπαν στους καταγγέλλοντες «εντάξει μωρέ, ας του πετάξει ένα κομμάτι φαΐ».

Εντούτοις η Αστυνομία πήγε τελικά στο σπίτι του δράστη και αφού είδε το ζώο, άφησε κλήση στον ιδιοκτήτη του σκυλιού να περάσει από το Τμήμα για υπόθεση που τον αφορά.

Όταν αυτός εμφανίστηκε στο Α.Τ. της Κω το βράδυ της 21ης Αυγούστου συνελήφθη και κρατήθηκε στο κρατητήριο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.zoosos.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.