ΚΟΣΜΟΣ

Τραυματισμός Ισραηλινού στρατιώτη

Συρία: Στα χέρια ισλαμιστών συνοριακή διάβαση με το Ισραήλ

Οι ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία κατέλαβαν μια διάβαση στα σύνορα με το Ισραήλ. Ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις κατέλαβαν σήμερα τη μεθοριακή διάβαση πάνω στα σύνορα που χωρίζουν τη Συρία από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψώματα του Γκολάν, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η διάβαση αυτή που συνδέει το συριακό έδαφος με το Γκολάν είχε πέσει στα χέρια των ανταρτών τον Ιούνιο του 2013 όμως ο στρατός την ανακατέλαβε πολύ σύντομα.

"Το Μέτωπο Αλ Νόσρα και άλλοι αντάρτες κατέλαβαν τη διάβαση Κουνέιτρα και οι μάχες με τον στρατό συνεχίζονται", είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν ο οποίος υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν 20 στρατιώτες και τέσσερις αντάρτες.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε από αδέσποτα πυρά, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού. Σε αντίποινα, ο ισραηλινός στρατός "βομβάρδισε δύο θέσεις του συριακού στρατού στα συριακά υψώματα του Γκολάν". Επισήμως, το Ισραήλ παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία. Από το 1967 έχει προσαρτήσει 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Γκολάν, μια απόφαση που δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα μέχρι σήμερα. Τα υπόλοιπα 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα των υψωμάτων παραμένουν υπό συριακό έλεγχο.

Η διάβαση Κουνέιτρα χρησιμοποιείται κυρίως από τους Δρούζους του κατεχόμενου Γκολάν, οι οποίοι πηγαίνουν από το Ισραήλ στη Συρία για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να παντρευτούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.