ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Το μέγεθος της επιδημίας Έμπολα είναι «σημαντικά υποτιμημένο»

Το προσωπικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα πιστεύει ότι η εξάπλωση της επιδημίας είναι «σημαντικά υποτιμημένη», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

«Η παρουσία αξιωματούχων σε τομείς που έχει παρατηρηθεί η επιδημία και η συγκέντρωση αποδείξεων φανερώνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων υποτιμά σημαντικά την κλίμακα της επιδημίας» ανέφερε η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική συνεχίζει να επεκτείνεται, με 1.975 περιπτώσεις και 1.069 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε,» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση, ο ΠΟΥ συντονίζει τις ενέργειές του ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο μαζική διεθνή ανταπόκριση και υποστήριξη από διάφορες χώρες και οργανισμούς που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη.

Η έξαρση της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα η πιο σοβαρή από το 1976, έχει κοστίσει τη ζωή 1.069 ανθρώπων μέχρι στιγμής. Από αυτούς οι 377 νεκροί είναι στη Γουινέα, οι 355 στη Λιβερία οι 334 στη Σιέρα Λεόνε και τρεις στη Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.