ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυθαίρετη απόφαση εν μέσω αντιδράσεων

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει κάμπινγκ με δώρο υδροβιότοπο

Μια ακόμη μεγάλη παραλία και με σημαντικό υδροβιότοπο, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για το κάμπινγκ της Επανομής Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως δεν πουλάει μόνο του, αλλά μαζί με τον υδροβιότοπο στην περιοχή Φανάρι, συνολικής έκτασης 3.200 στρεμμάτων.

Μαζί, πωλούνται επίσης το κατασκηνωτικό κέντρο ναυτοπροσκόπων, έκτασης 35 στρ. και η περιοχή «αγγελαδάρικο» συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων.

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών Επανομής, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση αγνοώντας απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία η κυριότητα της έκτασης των 3.200 στρ., που περιλαμβάνει το κάμπινγκ αλλά και ολόκληρο τον υδροβιότοπο, επιστρέφεται στο δήμο.

Βγάζει δηλαδή στο σφυρί ακόμη ένα «φιλέτο», παρά το γεγονός ότι προστατεύεται από τη διεθνή περιβαλλοντική συνθήκη NATURA 2000.

«Πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που προωθείται, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για τον τόπο μας και κανένα όφελος για τους κατοίκους αλλά και για τη χώρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Επανομής, η οποία πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το πώς μπορούν να αποτρέψουν «το ξεπούλημα των καλύτερων παραλιών μας».

Ήδη προχωρούν στην έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία θα διανείμουν στους πολίτες, ενώ προγραμματίζεται η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντιδράσεις

Η αυθαίρετη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.