ΚΟΣΜΟΣ

Πολύ τραυματίες από τον εκτροχιασμό

Βαγόνια αιωρούνται στο γκρεμό μετά το ατύχημα στην Ελβετία (Photo)

Κατολίσθηση προκάλεσε τον εκτροχιασμό τρένου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες σύμφωνα με την αστυνομία ενώ βαγόνια αιωρούνται πάνω από μία χαράδρα.

Τμήμα ενός επιβατικού τρένου εκτροχιάσθηκε έπειτα από κατολίσθηση στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Ελβετίας.

Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από τον εκτροχιασμό τουλάχιστον 3 βαγονιών όμως δεν υπάρχει κανένας νεκρός, ανέφερε η τοπική αστυνομία όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RTS.

elvetia 2

Περισσότεροι από 100 επιβάτες που δεν είχαν τραυματιστεί απομακρύνθηκαν από το τρένο και βρίσκονται καθ’ οδόν.

Το τρένο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ Σεντ Μόριτς και της πόλης Σουρ με 200 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το κινητήριο όχημα του τρένου, έπεσε πάνω σε όγκο από χώμα και πέτρες που είχε καλύψει τις σιδηροδρομικές ράγες έπειτα από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Τιεφενκάστελ στο καντόνι Γκρομπούεντεν, μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, επικαλούμενο τη σιδηροδρομική εταιρεία.

elvetia3

«Ένα τμήμα του τρένου εκτροχιάστηκε καθώς παρασύρθηκε από μία κατολίσθηση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Σίμον Ράγκεθ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Βαγόνια έχουν πέσει και αναποδογυρίσει σε μία χαράδρα.

elvetia 1

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 13:45 ώρα Ελλάδας σε πλαγιά του βουνού και η πρόσβαση στην περιοχή δεν μπορεί να γίνει παρά πεζή.

Τέσσερα ελικόπτερα αεροδιακομιδής έστειλε στο σημείο η Rega, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μεγαλύτερη εταιρεία αεροδιακομιδών στην Ελβετία.

elvetia5

Τουλάχιστον 100 μέλη των σωστικών συνεργείων, περιλαμβανομένων δυτών, βρίσκονται επίσης στο σημείο όπως και 24 ασθενοφόρα.

elvetia6

Ένα βαγόνι να αιωρείται στο κενό και να κρέμεται από δέντρα, ένα άλλο βαγόνι που παραμένει συνδεδεμένο με το κινητήριο όχημα να αιωρείται κατά το ήμισυ στο κενό.

elvetia4

Τα βαγόνια στο πίσω μέρος του τρένου δεν έχουν εκτροχιαστεί.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει την περιοχή: η μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας κατέγραψε ότι έφθασε τα 50 χιλιοστά από τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.