ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκαν η γυναίκα και ο γιος του

Ζωντανός είναι ο στρατηγός της Χαμάς

Ζωντανός είναι ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ,  ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, μολονότι τη νύχτα έγινε στόχος ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στις οποίες σκοτώθηκαν η σύζυγός του και το παιδί του.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Χαμάς είχε κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ και ότι «οι Ισραηλινοί δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να το αποφασίσει ο Μοχάμεντ Ντέιφ».

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο εάν αυτό σημαίνει ότι ο Ντέιφ είναι ζωντανός, ένας αξιωματούχος της οργάνωσης απάντησε ότι «οι νεκροί δεν λαμβάνουν αποφάσεις».

Η 27χρονη Ουιντάντ, η σύζυγος του Ντέιφ, και ο μόλις 7 μηνών γιος της σκοτώθηκαν τη νύχτα σε αεροπορική επιδρομή. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, φωνάζοντας «εκδίκηση» και πυροβολώντας στον αέρα, τους συνόδευσαν την Τετάρτη στην τελευταία τους κατοικία.

Μετέφεραν  τις σορούς, τυλιγμένες στην πράσινη σημαία της Χαμάς στο κοιμητήριο του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια για να ενταφιαστούν, δίπλα σε δύο μέλη της Χαμάς, δύο άνδρες που σκοτώθηκαν το πρωί σε άλλη επιδρομή.

Στην κηδεία ωστόσο δεν παραβρέθηκε κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς και έγινε μόνο μια ανακοίνωση ότι οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.