ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αμυγδαλωτά νησιώτικα

Υλικά
• 1 κιλό αμύγδαλα με τη φλούδα τους
• 600 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• ανθόνερο, για το ράντισμα
• ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση
1. Ζεματίζετε για λίγο τα αμύγδαλα, τα στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε και τα ψιλοκόβετε στο μπλέντερ. Ανακατεύετε τα τριμμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια λίγο πατημένα («αχλαδάκια»).
2. Τα τοποθετείτε στο ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα βουτυρωμένη. Τα ψήνετε για 20΄, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180˚ – 200˚ C. Τα αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τα ραντίζετε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

 

Πηγή : www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.