ΚΟΣΜΟΣ

Κόντρα στο άνοιγμα του επαγγέλματος

Χιλιάδες συμβολαιογράφοι διαδήλωσαν στο Παρίσι

Πρωτοφανής κινητοποίηση για τα χρονικά της Γαλλίας.

Τουλάχιστον 12.000 συμβολαιογράφοι από ολόκληρη τη χώρα Γαλλία διαδήλωσαν στο Παρίσι για να καταγγείλουν ένα σχέδιο μεταρρύθμισης της κυβέρνησης που θα μπορούσε να οδηγήσει «στον αφανισμό» το επάγγελμά τους, σύμφωνα με τους ίδιους.

Η μαζική αυτή διαδήλωση είναι κάτι το πρωτοφανές στη Γαλλία, όπου το επάγγελμα των συμβολαιογράφων είναι κλειστό. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 9.600 συμβολαιογράφοι σήμερα στην χώρα, ενώ 48.000 άνθρωποι απασχολούνται στις σχολές εκπαίδευσής τους.

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε το άνοιγμα του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου και 36 άλλων κλειστών επαγγελμάτων (μεταξύ άλλων των δικαστικών επιμελητών, των κινησιοθεραπευτών, των δασκάλων σε σχολές οδήγησης, των αρχιτεκτόνων, των υδραυλικών).

Για τους συμβολαιογράφους, το νομοσχέδιο στοχεύει στον επανακαθορισμό της αμοιβής για ορισμένες υπηρεσίες, κυρίως των μεταβιβάσεων ακινήτων, βάσει ποσοστού. Μόνο οι αγορές ακινήτων ενός ποσού άνω των 200.000 ευρώ είναι προσοδοφόρες, ανταπαντούν οι συμβολαιογράφοι.

Μόνο ορισμένα από τα 37 επαγγέλματα που αναφέρονταν θα ανοίξουν με την τρέχουσα μεταρρύθμιση, διευκρίνισε στην Εθνοσυνέλευση ο υπουργός Οικονομικών, Εμανουέλ Μακρόν.

Τρεις ημέρες μετά την κήρυξη μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, οι συμβολαιογράφοι φαίνεται πως εξασφάλισαν εν μέρει την ικανοποίηση των αιτημάτων τους στον διαλόγου με την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις τους ανεστάλησαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.