ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε λειτουργία δέκα εργοτάξια

Χρυσοχοΐδης: Έτοιμο το 40% της Ιονίας Οδού

«Το 40% της Ιονίας Οδού είναι έτοιμο» ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που έκανε στο εργοτάξιο της Πέρδικας.

«Βρίσκομαι σήμερα στα Γιάννενα για να ανακοινώσω ότι έκλεισαν μια σειρά από εκκρεμότητες εξαιρετικά κρίσιμες για την πρόοδο του έργου της Ιονίας Οδού, όπως το στρατόπεδο Παπαγεωργίου και μια σειρά από απαλλοτριώσεις που προχωρούν» τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών.

Όπως έγινε γνωστό, στην παρούσα φάση, κατά μήκος του έργου έχουν ήδη εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία δέκα εργοτάξια (Εύηνος, ανισόπεδος κόμβος Αμβρακίας, γέφυρα Μενιδίου, περιοχή Σακούλα, περιοχή Τούμπανο, Γυμνότοπος, Φιλιππιάδα, Επισκοπικό, Τσαγκαρόπουλου και Πέρδικα).

Σήμερα στο έργο απασχολούνται 2.000 εργαζόμενοι και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί έως το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέπτεται από το πρωί εργοτάξια στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά την κατασκευή της Ιονίας Οδού, πέρα από τα 196 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 24 γεφυρών, τεσσάρων σηράγγων, 74 κάτω διαβάσεων και 36 άνω διαβάσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, χθες το βράδυ επισκέφθηκε και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπου, όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί το 100% των έργων στην πίστα του αεροδρομίου που έχει διπλασιάσει τη χωρητικότητας της και πλέον μπορούν να σταθμεύσουν πέντε μεγάλα αεροσκάφη Α320.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος στα έργα, όπως επίσης και στο κομμάτι της Αμβρακίας Οδού

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.