ΚΟΣΜΟΣ

Αναμένεται έκθεση που θα προκαλέσει μεγάλο σοκ

Daily Telegraph: Η CIA βασάνιζε έως τα πρόθυρα του θανάτου

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα γράφει η πως η CIA βασάνισε υπόπτους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα «ως τα πρόθυρα του θανάτου».

Επικαλούμενη πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρει πως τουλάχιστον δύο ύποπτοι ανάμεσά τους και ο θεωρούμενος εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια που προχώρησαν πολύ περισσότερο από την εξομοίωση πνιγμού που αναγνωρίζεται από τη CIA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αμερικανική γερουσία πρόκειται να δημοσιεύσει προσεχώς μια έκθεση για το θέμα αυτό η οποία «θα προκαλέσει μεγάλο σοκ» στην κοινή γνώμη.

«Δεν αρκούνταν να ρίχνουν νερό στα κεφάλια τους ή μέσω ενός υφάσματος. Τους κρατούσαν κάτω από το νερό ως τα πρόθυρα του θανάτου, παρουσία ενός γιατρού ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα προχωρήσουν υπερβολικά», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη μία από τις πηγές της.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, η μεταχείριση αυτή επιφυλάχθηκε στον Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο οποίος είναι σήμερα φυλακισμένος στο κέντρο κράτησης της αμερικανικής ναυτικής βάσης του κόλπου του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, καθώς και σε έναν Σαουδάραβα υπήκοο ο οποίος ήταν ύποπτος ότι υποκίνησε τη βομβιστική επίθεση με στόχο το αμερικανικό πολεμικό πλοίο Cole το 2000 στα ανοιχτά της Υεμένης και κρατείται επίσης στο Γκουαντάναμο.

«Χρησιμοποίησαν μεσαιωνικές μεθόδους, αδιανόητες για τους ανθρώπους», πρόσθεσε η πηγή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.