ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός η προστασία προς ομοφυλόφιλους

Η δέσμευση Σαμαρά σε Ιερώνυμο που «ευλόγισε» το αντιρατσιστικό

Προσωπική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας ώστε να κλείσει το μέτωπο. Εκτός η προστασία προς ομοφυλόφιλους.

Προσωπική δέσμευση έναντι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου φέρεται να ανέλαβε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να κλείσει το μέτωπο με την εκκλησία ως προς το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως είχε ήδη αποκαλύψει το Matrix24.gr, της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία και άνοιγε το δρόμο για την ψήφιση του αντιρατσιστικού με τις ευλογίες της Εκκλησίας είχε προηγηθεί επικοινωνία στην οποία οι ιεράρχες έλεβαν τη διαβεβαίωση ότι στις διατάξεις δεν θα περιλαμβάνεται η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους.

Χθες το Βήμα αποκάλυψε ότι η επικοινωνία έγινε σε κορυφαίο επίπεδο, μεταξύ δηλαδή Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου. Στην ίδια αυτή συνομιλία ήταν που η κυβερνητική πλευρά επαναβεβαίωσε ότι πέραν του Ολοκαυτώματος των Εβραίων ως ρατσιστικό έγκλημα θα χαρακτηρίζεται και η άρνηση των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή, δηλαδή αυτών εις βάρος Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων.

Ακολούθησε μία θερμή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία παράλληλα αφαίρεσε και κάθε επιχείρημα από τους «ευαίσθητους» βουλευτές της Ν.Δ. εναντίον του νομοσχεδίου. Μόνος σχεδόν που έχει μείνει να... ουρλιάζει, ενίοτε χυδαία, για το ζήτημα είναι ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. λειτουργεί ως δορυφόρος των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Ωστόσο, στη συμφωνία Σαμαρά – Ιερώνυμου περιλαμβάνεται και μία ακόμη πτυχή ρατσιστικής συμπεριφοράς που, αν και υπήρχε στο αρχικό σχέδιο, δεν υπάρχει πια. Και αυτή δεν είναι άλλη παρά ο χαρακτηρισμός ως ρατσιστικών των επιθέσεων με αφορμή το γενετήσιο προσανατολισμό του θύματος. Με άλλα λόγια, η επίθεση Νικολόπουλου στον... Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπατέλ, αν και φουλ ρατσιστική δεν θα αντιμετωπίζεται ως τέτοια από την ελληνική δικαιοσύνη. Το ίδιο και η επίθεση και ξυλοδαρμός προ ημερών στο Παγκράτι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.